Monday, October 09, 2006

Kanelbullar...

...kallas for cinnamonbuns har och kops som halvfabrikat med medfoljande glasyr. Gick upp 6:45 i morse for att baka dessa som frukost till 7 hungriga tonaringar som overnattat har. I alla fall, efter att ha sprungit upp for de fem trapporna och hamtat en fungerande konservoppnare (jo, man koper dem i konservliknande burkar), och forsokt ta mig igenom locket pa burkarna, gick det upp for mig att det helt enkelt fanns en perforering att oppna. Sa enkelt, sa latt. Upp med burken, ner med bullarna pa platen (ja, de var till och med delade pa), och in i ugnen. 25 min. Klart, pa med glasyren och akta sig for kackorlackorna...



Vad gor man pa en overnattning med tonaringar i New York? Minns mina egna overnattingar i kyrkor som tonaring. Vi spelade rundpingis, gjorde varma mackor och tog nattpromenad pa grusvagarna i Vesene. Ungefar sak samma har. Vi spelade bowling till midnatt, darefter tog vi en promenad kring Times Square, tog nagra bilder, kopte 99c pizza pa vagen hem. Darefter kollade vi (de) pa film resten av natten.

Jag fick lyxen att ga och lagga mig kl. 1:30 i natt mot att jag gick upp fixade frukost. De andra kom visst i sang omkring sexsnaret...Fraga mig inte hur man kan ata sota kanelbullar med glasyr till frukost, men efter narmare ett ar har vet jag battre an att forvanas over all mat med socker som man kan ata till frukost. Det gar. Allt gar. Only in America.

8 comments:

Peter Madison said...

Gaah....arrrghh...slurp...mums...arrghh igen...:) Hygglo å visa sånt där på bild då!! Skicka genast iväg ett lass med FedEx till mig annars blire andra bullar....

Kram.

Söderstories said...

Akej da'ra...det star nagra kvar har pa banken i koket...kan val se vad jag kan gora at saken *<8-D~ Du ar ju annars sjalv i kanelbullesvangen om jag inte minns fel fran haromvekan...

Peter Madison said...

Förvisso men dina såg mycket godare ut med glasyr å lyx....

Söderstories said...

Okej då...fast jag gillar nog pärlsocker bättre

Peter Madison said...

Yada yada....har fortfarande inte sett till några bullar. Är FedEx-planet försenat eller vadå? :)

Söderstories said...

Ja, det kom en terrorist och tog dem...skulle använda dem som sprängdeg (mooaaahhhhaaahhhhaahhh...)

Peter Madison said...

hehe... knas:)

burningberta said...

AAAAhhhhh... sitter har i Vietnam och har varken kanelbullar med glasyr eller parlsocker...

Socker har de daremot i ALLT! Juice och yoghurt verkar ju gott till frukost, men inte nar 1/3 av produkten ar socker. Shite, det kanns som om tanderna trillar ut.
So, not only in America...